ua en ru

Конституційна комісія схвалила проект судової реформи

Конституційна комісія схвалила проект судової реформи Фото: Олексій Філатов

Філотов сподівається, що вже найближчим часом цей законопроект буде внесено на розгляд до Парламенту

Конституційна комісія сьогодні, 30 жовтня, на черговому пленарному засіданні схвалила остаточний варіант проекту змін до Конституції України в частині правосуддя, підтриманий Венеціанською комісією. Про це повідомив заступник Глави Адміністрації Президента України та секретар Конституційної комісії Олексій Філатов, повідомляє прес-служба глави держави.

"Сьогодні зроблено важливий крок для реалізації повномасштабної судової реформи та оновлення суддівського корпусу, відновлення довіри громадян до судової гілки влади та забезпечення права кожного на справедливий суд. Проект змін до Конституції в частині правосуддя є безпрецедентним для України, як з точки зору його високої оцінки міжнародними експертами, так і з точки зору консолідації українського суспільства", - сказав Філатов.

За словами Філатова, проект пройшов декілька етапів обговорення та схвалення українськими та міжнародними експертами, представниками фракцій парламентської коаліції, громадськими активістами.

"Велика подяка всім колегам, які впродовж п'яти місяців працювали над цим фундаментальним питанням. Сподіваємося, що вже найближчим часом цей законопроект буде внесено на розгляд до Парламенту", - сказав Філатов.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Венеціанська комісія позитивно оцінила проект судової реформи.