ua en ru

Конституційна асамблея після створення обговорить з Венеціанською комісією реформи правосуддя, - Ставнійчук

Одразу після створення Конституційної асамблеї при Президентові України буде проведено круглий стіл за участі експертів Венеціанської комісії щодо організації роботи даного органу, а також щодо реформи правосуддя та місцевого самоврядування в Україні. Про це на сьогоднішньому брифінгу повідомила радник Президента, керівник головного управління з питань конституційно-правової модернізації Адміністрації Президента Марина Ставнійчук, передає кореспондент РБК-Україна.

"З керівництвом Венеціанської комісії ми домовились, що одразу після сформування Конституційної асамблеї буде проведений круглий стіл за участі експертів Венеціанської комісії і по порядку організації роботи в Конституційній асамблеї і то по тих актуальнх питаннях, які насамперед стоять... Зокрема, йдеться про реформу правосуддя і про реформу місцевого самоврядування", - сказала Ставнійчук.

Вона також повідомила, що процес висунення кандидатур, який сьогодні перебуває в активній фазі, має бути завершеним до 16 квітня 2012 р. Наразі у майбутній склад Конституційної асамблеї внесені близько 40 кандидатур.