ua en ru

Конкурс з продажу "Президент-готелю" потрібно скасувати, - експерт

Конкурс з продажу "Президент-готелю" потрібно скасувати, - експерт

Аукціон з продажу акцій "Президент-готелю" може не відбутися через проблеми з документами

Оголошений Фондом державного майна України (ФДМУ) в кінці червня аукціон з продажу 100% акцій ПРАТ "Президент-готель" може в черговий раз не відбутися через проблеми з документами. Таку думку в коментарі ЗМІ висловив директор центру "Всеукраїнський соціологічний союз" Сергій Кузьменко, коментуючи прийняте 26-го червня рішення Окружного адмінсуду Києва про збереження в силі попередньої постанови, що фактично "блокує приватизацію даного об'єкта".

"Історія повторюється. ФДМУ в 2015 році вже пробував продати готель, але конкурс не відбувся через заборону Окружного адміністративного суду Києва. Тоді, нагадаю, позов був поданий будівельної компанії "Квадр" з причини неправильного визначення Фондом державного майна класифікації об'єкта приватизації та порушення порядку та строків приватизації державного пакета акцій ПРАТ "Президент-готель". Судовий розгляд тривав досить довго. І тепер Окружний адмінсуд Києва, відхиливши апеляцію ФДМУ, поставив крапку в цьому питанні", - підкреслив Кузьменко.

На його думку, ФДМУ може "цілком свідомо повторювати одну і ту ж помилку, переслідуючи власні цілі або на догоду інтересів третіх осіб".

"У будь-якому випадку конкурс з продажу "Президент-готелю" необхідно скасувати. Фонд держмайна повинен ретельніше займатися питаннями підготовки документів", - сказав експерт.

Як відомо, 21 червня поточного року ФДМ оголосив продаж державного пакету акцій приватного акціонерного товариства "Президент-готель". До продажу пропонується 100% статутного капіталу товариства. Початкова ціна продажу пакета акцій становить 323, 142 млн грн. Аукціон запланований до проведення на 25 липня 2017 року.