ua en ru

Конкурс на отримання ліцензій на аналогові частоти 27 січня ц.р. було проведено з грубими порушенням закону з боку посадових осіб Нацтелерадіо, - І.Богословська

Конкурс на отримання ліцензій на аналогові частоти 27 січня ц.р. було проведено з грубими порушенням закону з боку посадових осіб Нацради з питань телебачення та радіомовлення. Про це під час брифінгу в парламенті повідомила голова ТСК з питань розслідування законності прийняття рішень Нацтелерадіо щодо проведення конкурсів та встановлення переможців конкурсу на отримання ліцензій на мовлення з використанням відповідних частот у 2005-2010 рр. позафракційний народний депутат Інна Богословська, передає кореспондент РБК-Україна.

І.Богословська зазначила, що в ході роботи ТСК встановила, що «5 канал» і канал ТВі незаконно отримали ліцензії на мовлення під час конкурсу. «В той день при проведенні конкурсу мали місце численні порушення як з боку посадових осіб Нацтелерадіо, так і з боку учасників конкурсу, що призвело до недоотримання бюджетом мільйонів гривень ліцензійного збору», - заявила вона. За її словами, очікується, що попередній звіт ТСК буде направлений для ознайомлення ПАРЄ.

Також вона повідомила, що сьогодні ВР звернеться до Кабміну з пропозицією модернізувати стратегію розвитку медійного ринку України. «Ми вбачаємо, що в період з 2005-2010 рр. відбувалася тенденція витіснення державних телерадіокомпаній на користь комерційних структур. З цього приводу ми ініціюємо спеціальне засідання ТСК, і сьогодні ж ВР звернеться до Кабміну з пропозицією модернізувати стратегію розвитку медійного ринку і визначитись з тим, як будуть розвиватись державні теле- та радіокомпанії», - сказала І.Богословська.

При цьому вона зазначила, що в західних і північних областях України «взагалі немає покриття українських ЗМІ, в західних областях переважно транслюють західноєвропейські канали, а на півночі - російські і білоруські».