ua en ru

Конгресмени США готові виділити 3,4 млрд доларів на європейську безпеку в 2017

Конгресмени США готові виділити 3,4 млрд доларів на європейську безпеку в 2017 Фото: засідання комітету збройних сил Конгресу США заплановано на 27 квітня

Також планується розміщення в Європі американської бронетанкової бригади на постійній, а не ротаційній основі

Американські конгресмени мають намір підтримати прохання адміністрації Барака Обами про значне розширення військової допомоги європейським союзникам по НАТО. Про це йдеться в проекті бюджету Пентагону на 2017 фінансовий рік, повідомляє газета Hill.

Як зазначає видання, голосування по цьому документу в комітеті у справах збройних сил палати представників заплановано на середу, 27 квітня. Законопроект передбачає виділення на ініціативу щодо зміцнення європейської безпеки 3,4 млрд доларів, що в чотири рази перевищує обсяг фінансування цієї програми в 2016 році.


Крім того, газеті стало відомо, що відповідно з республіканським законопроектом планується розміщення в Європі американської бронетанкової бригади на постійній, а не ротаційній основі, як пропонує адміністрація Обами. В даний час США містять там дві бригади своїх військ.

Нагадаємо, Білому домі планують виділити на військові витрати в Європі в 2017 році понад 3,4 млрд доларів, що в 4 рази перевищує поточні витрати 789 млн доларів із-за російської агресії в Україні.