ua en ru

Конгресмени закликали Білий дім ужити заходів проти РФ у торговельній сфері

Конгресмени закликали Білий дім ужити заходів проти РФ у торговельній сфері Фото: будівля конгресу США

Про це йдеться в їхньому листі про порушення Росією світових правил торгівлі

Американські конгресмени закликають адміністрацію президента США Дональда Трампа вжити заходів проти Росії у торгівельній сфері. Про це повідомляє "Голос Америки".

Зазначено, що голова парламентської групи підтримки України в конгресі США Марсі Каптур разом із 30 конгресменами звернулась до міністра торгівлі США Вільбура Росса з листом про порушення Росією світових правил торгівлі.

"Ця адміністрація постійно піднімає питання дотримання правил торгівлі, однак американсько-російські двосторонні торговельні відносини залишились поза увагою", - йдеться в листі.

Серед незаконних, несправедливих і часто непрозорих дій Росії в торговельній та промисловій сферах конгресмени назвали заборону на імпорт м’яса птиці, фруктів, овочів та молочних продуктів зі США, введених Росією у відповідь на західні санкції 2014 року, а також нещодавнє блокування Москвою закупівлі американських автомобілів державними підприємствами з часткою держави більше 50%.

"Торік, коли доступ американських виробників було обмежено через політично-обумовлений протекціонізм, експорт аграрної продукції зі США до Росії становив лише 15% від поставок 2012 року. РФ продовжує надавати масовані субсидії, щоб підтримувати на плаву нежиттєздатну промисловість, обмежувати американський експорт, надаючи державну підтримку тактиці імпортозаміщення, надавати російським виробникам невиправдані переваги в роботі з державними підприємствами", - йдеться в заяві конгресменів.

Ці та інші обмеження є в низці факторів, які спричинили втрату більше 40 тис. робочих місць у США, переконані американські парламентарі.

"Хижацька та протекціоністська торговельна політика Росії не повинна залишитися без відповіді", - стверджують автори листа.

Нагадаємо, раніше американські сенатори закликали президента США зустрітися з президентом України Петром Порошенком до зустрічі з главою РФ Володимиром Путіним на саміті G20 у липні.