ua en ru

У Конгресі США пропонують створити агентство з боротьби з російської і китайської пропагандою

У Конгресі США пропонують створити агентство з боротьби з російської і китайської пропагандою Фото: у Конгрес США внесено законопроект про боротьбу з російською пропагандою

Конгресмен, який вніс законопроект, вважає, що Росія продовжує поширювати дезінформацію

Член Конгресу США Адам Кінзінгер запропонував створити нове федеральне агентство з боротьби з "продукованою Росією і Китаєм пропагандою". Про це повідомляє Washington Examiner.

У законопроекті наголошується, що Росія і Китай використовують численні інструменти пропаганди і передбачається створення загальнодержавного підходу до боротьби з нею.


"Росія продовжує розповсюджувати дезінформацію і міфи, які підривають Сполучені Штати і їхні інтереси в таких місцях, як Україна, і поширюють нестабільність", - вважає республіканець Кінзінгер.

Політик упевнений, що протистояти таким діям має Центр аналізу інформації і реагування при Державному департаменті США, який буде аналізувати перебіг інформаційної війни і викривати операції, спрямовані проти національної безпеки Сполучених Штатів.

"Створення відповідного агентства дасть США унікальну можливість направити потужний потік правди, забезпечуючи світову стабільність і запобігаючи конфлікти", - заявив конгресмен.

Співавтор законопроекту Тед Лью підкреслив, що іноземна пропаганда не тільки поширює антизахідні настрої, але і маніпулює громадським сприйняттям.

"Від України до Південно-Китайського моря іноземні кампанії з дезінформації не тільки поширюють антизахідні настрої - вони маніпулюють громадським сприйняттям для зміни фактів, руйнування демократії і підриву інтересів США. Одним словом, вони роблять світ менш безпечним", - сказав Лью.

Повідомляється, що законопроект підтримали щонайменше 12 конгресменів від обох партій.

Нагадаємо, раніше у Палаті представників Конгресу США було зареєстровано новий законопроект, що визначає позицію США щодо нелегальної окупації Криму Росією і посилює санкції проти неї.