ua en ru

У Конгресі США назвали зловживанням владою заборону Обами на розробку шельфу

У Конгресі США назвали зловживанням владою заборону Обами на розробку шельфу Фото: рішення Баракка Обами назвали зловживанням владою

У США розкритикували рішення Барака Обами по розробці родовищ нафти

Заборона чинного президента США Барака Обами на розробку родовищ нафти в Арктиці і Атлантиці є зловживанням владою. Про це йдеться в заяві голови комітету палати представників Конгресу США з природних ресурсів Роба Бішопа.

"Крайнощі, на які піде президент, щоб задовольнити особливі інтереси, ніколи не перестають дивувати. Це не питання моралі, це зловживання владою", - сказав Бішоп.

Він також зазначив, що заборона Обами є "наївною та безпрецедентною", а саме рішення може підірвати конкурентоспроможність США і загрожує економіці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Обама планує заблокувати розробку родовищ нафти в Арктиці і Атлантиці, а 21 грудня він підписав відповідний закон. Таким чином, заборонено розробку нафтогазових родовищ в Чукотському морі біля берегів Аляски, на більшій території моря Бофорта і біля північно-східного узбережжя США, біля берегів Нової Англії.