ua en ru

У Конгрес США внесли резолюцію по справі Нємцова

У Конгрес США внесли резолюцію по справі Нємцова Фото: російський опозиціонер Борис Нємцов

Американські конгресмени вимагає посилити тиск на російську владу з метою розслідування вбивства Нємцова

Керівник підкомітету палати представників США по Близькому Сходу і Північній Африці республіканка Ілеана Рос-Лейтинен і високопоставлений член комітету з міжнародних відносин від Демократичної партії Еліот Енгель в четвер, 22 квітня, внесли резолюцію, в якій закликали Білий дім чинити тиск на російську владу з метою притягти до відповідальності винних у вбивстві Бориса Нємцова.

Конгресмени також закликають президента США Барака Обаму значно посилити підтримку російських демократичних організацій і громадянського суспільства, "підтримують ідеї, за які Борис Юхимович Нємцов віддав своє життя".


Нагадаємо, слідчі органи Росії вважають вбивство Нємцова розкритим. Слідство вважає, що вбивство Нємцова — замовне. По справі проходять п'ять чоловік, у тому числі передбачуваний вбивця, Заур Дадаєв, але замовник та організатори досі не знайдені.

Організатором вбивства слідство вважає Руслана Мухудинова, який, за словами адвоката сім'ї Нємцова Вадима Прохорова, був водієм бійці батальйону «Північ» Руслана Геремеева. Замовник злочину невідомий.

Прихильники Нємцова вважають, що мотивом для вбивства стала активна опозиційна діяльність Нємцова, однак СК відмовився визнавати вбивство політичним.