ua en ru

Конгрес виробників феросплавів INFACON-XIV відбудеться в Києві в 2015 році

Конгрес виробників феросплавів INFACON-XIV відбудеться в Києві в 2015 році. Підготовку до цієї події минулого тижня обговорили в Брюсселі на засіданні комітету з організації міжнародних феросплавних конгресів.

Конгрес виробників феросплавів INFACON-XIV відбудеться в Києві в 2015 році. Підготовку до цієї події минулого тижня обговорили в Брюсселі на засіданні комітету з організації міжнародних феросплавних конгресів.

"Ми плануємо провести захід на державному рівні", - заявив голова ради директорів "Української асоціації феросплавів та іншої електрометалургійної промисловості" (УкрФА) Павло Кравченко на засіданні комітету.

Він зазначив, що такі форуми є хорошою базою для визначення стратегічних напрямів розвитку феросплавної промисловості.

При цьому, за словами Кравченка, для України це питання є особливо важливим у світлі майбутнього підписання угоди про асоціацію з ЄС.

У свою чергу голова програмного комітету конгресу Сергій Грищенко зазначив, що Україна отримала безпрецедентне право на проведення такого заходу.

"У нашій галузі це найбільш авторитетний форум, де завжди проходить обмін думками вчених, фахівців, практиків в області феросплавного виробництва, розробки нового обладнання, вирішення питань енергоефективності, економічних питань", - сказав він.

В ході обговорення підготовки до конгресу, перед учасниками комітету також виступив представник генерального директорату з досліджень та інновацій Єврокомісії Рензі Томеллини, який розповів про плани комісії щодо підтримки інноваційного розвитку промисловості на 2014-2020 роки в рамках програми Horizon 2020. Ця програма передбачає можливість отримання фінансування для науковців з третіх країн, в тому числі України, на дослідження у сфері розвитку виробничих можливостей.

"11 грудня будуть оприлюднені конкретні проекти по цій рамковій програмі на період 2014-2020 рр. Думаю, що українська наука і металургійна промисловість, феросплавна зокрема, можуть знайти там свій інтерес", - сказав Томеллини.

"Це в першу чергу промислові дослідження, які проводяться в інтересах промисловості, і припускають впровадження на промислових підприємствах конкретних рішень", - доповнив його Грищенко, зазначивши, що Україна відома на світовій арені своїми розробками у сфері феросплавної промисловості.


Міжнародні конгреси INFACON проходять з 1974 року.