ua en ru

Конгрес київських азербайджанців стурбований діями Багірова

Конгрес київських азербайджанців стурбований діями Багірова Ілюстративне фото (azconsulate.com.ua)

ККА заявляє, що не має ніякого відношення до діяльності Багірова

Конгрес київських азербайджанців як одна з найбільших громад в Україні стурбована діями Едуарда Багірова, який позиціонує в ролі правозахисника і бізнесмена. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу конгресу.

Як повідомила юрист конгресу київських азербайджанців Юлія Коростовська, в організацію масово звертаються громадяни України, у тому числі і члени організації, постраждалі від дій Багірова, який нібито обіцяв їм юридичну допомогу за винагороду, але в підсумку не виконував взятих на себе зобов'язань.

"Крім того, є ряд звернень громадян України, у яких Е.Багіров брав у кредит грошові кошти, поширюючи неправдиву інформацію про нібито близькі відносини з керівництвом нашої організації", - заявила юрист.

Вона зазначила, що ні конгрес, ні керівництво організації не мають ніякого відношення до діяльності Багірова, а факти у зверненнях постраждалих будуть ретельно перевірені.

Зокрема, повідомляється, що конгрес вже направив офіційні запити в Міністерство юстиції та інші держоргани з метою з'ясувати, чи має право Багіров надавати громадянам юридичну допомогу, проводити адвокатську діяльність.

"Наскільки нам відомо, Е.Багіров обіцяв сприяння сім'ям засуджених, самим громадянам, які перебувають у пенітенціарних закладах, поліпшення умов утримання. Своє сприяння він оцінював в солідну суму грошей. Сім'ї засуджених збирали необхідні кошти, але допомоги від Е.Багірова не отримали", - зазначає Коростовская.

Крім того, конгрес шокований тим, що Багіров, посилаючись на нібито наявну дружбу з керівництвом організації, звертався до її членів з проханнями про кредитування.

"Нам відомо, що Е.Багірову були позичені великі суми на проекти по забезпеченню пенітенціарних установ продуктами харчування, причому під чесне слово і нібито порука нашої організації. Тепер же члени діаспори просять сприяти в поверненні цих коштів", – підкреслила Коростовська.

За її словами, мова йде про суми – від декількох тисяч до сотень тисяч гривень.

У цьому зв'язку ККА офіційно заявляє, що не має ніякого відношення до діяльності Багірова і будь-які посилання на співпрацю або "дружбу" з керівництвом конгресу є неправомірними, такими, що завдають репутаційної шкоди організації.

Організація заявляє, що просто змушена оприлюднити ці дані, щоб зупинити такого роду діяльність Багірова і запобігти подальшому виманювання коштів у довірливих громадян.

"Зачеплена репутація Конгресу київських азербайджанців, а заяви від постраждалих продовжують надходити. Не виключено, що потерпілих може бути значно більше, ми поки навіть не уявляємо масштаби цієї проблеми. Організація має намір звернутися в правоохоронні органи з метою захисту своїх прав та прав учасників конгресу", - резюмувала юрист організації.