ua en ru

Конфлікт в Сирії позбавив Україну сотень мільйонів доларів донорських коштів, - голова МінАТО

Конфлікт в Сирії позбавив Україну сотень мільйонів доларів донорських коштів, - голова МінАТО Фото: Вадим Черниш

Черниш також розповів про кошти, вже надані Україні для подолання наслідків агресії РФ

Голова Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш заявив, що конфлікт в Сирії позбавив Україну сотень мільйонів доларів донорських коштів. Про це він сказав в інтерв’ю виданню "Голос України".

"Сотні мільйонів пішли повз Україну в зв’язку з сирійською кризою. Тобто ми як держава втратили час і частину донорських коштів, які потенційно були б залучені до української економіки або на вирішення проблем, пов’язаних зі збройним конфліктом тут, в Україні. І зараз привернути увагу знову дуже складно", - підкреслив міністр.


Черниш також розповів про кошти, вже надані Україні для подолання наслідків російської агресії.

"Україні вже надали ресурси для подолання наслідків – це сотні мільйонів доларів. Від німецької кредитної установи KfW - 300 млн євро, від Європейського інвестиційного банку - 200 мільйонів євро. Тобто 500 млн євро надані Україні за рахунок лише двох інституцій", - зазначив урядовець.

Нагадаємо, на думку Черниша, рішення конфлікту на Донбасі не буде навіть після повернення контролю над державним кордоном з Російською Федерацією.