ua en ru

Конфлікт в Мукачево: ГПУ допитує нардепа Ланьо, - Аваков

Конфлікт в Мукачево: ГПУ допитує нардепа Ланьо, - Аваков Фото: Арсен Аваков

Наступним повинні допитати Віктора Балогу

Генеральна прокуратура України проводить допит народного депутата фракції "Воля народу" Михайла Ланьо щодо конфлікта у Мукачевому (Закарпатська обл.). Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков у своєму Twitter.

"Мукачево. ГПУ веде допит депутата Ланьо. Наступний Балога", - написав Аваков.

Відзначимо, раніше в Службі безпеки України повідомили, що не володіють інформацією про те, що нібито причетний до конфлікту в Мукачево нардеп Михайло Ланьо залишив територію України, та додали, що не можуть взяти з нього підписку про невиїзд у зв'язку з його статусом.

"Ви повинні розуміти, що є закон про статус народного депутата і щодо депутатів діє своя процедура, і ми не можемо діяти без дії Верховної Ради та доручення генпрокуратури", - зазначила речник СБУ Олена Гітлянська.

Нагадаємо, 11 липня озброєні особи, які представилися як бійці "Правого сектора", зайняли територію комплексу "Антарес" і колишнього клубу "Червоний дракон" в Мукачевому. Їм протистояли люди з оточення народного депутата Михайла Ланьо, які, за словами бійця батальйону "Донбас" Євгена Шевченка, називають себе "Запасним батальйоном ПС-Закарпаття". В результаті перестрілок, за останніми даними, поранення отримали 11 осіб.