ua en ru

Комп'ютери бен Ладена - "скарбниця інформації", - генпрокурор США

Після вивчення інформації, отриманої в ході операції в Пакистані, в ході якої загинув Усама бен Ладен, список розшукуваних терористів поповниться новими іменами. Таку заяву зробив генеральний прокурор Сполучених Штатів Ерік Холдер. За його словами, те, що вдалося знайти в будинку, де переховувався У.бен Ладен, фахівці назвали справжньою "скарбницею інформації". Всього там були виявлені десять комп'ютерів, стільки ж мобільних телефонів і близько сотні флеш-накопичувачів, передає РБК.
Е.Холдер також заявив, що вбивство Усами бен Ладена було актом національної самооборони. Він також зазначив, що лідер "Аль-Кайєди" явно збирався сховатися - у нього виявили 500 євро, а в одязі були зашиті два телефони.
Усама бен Ладен був убитий 2 травня 2011 р. в особняку в м. Абботтабад в 50 км від Ісламабаду. Терорист "номер один" був знищений в результаті наземної операції за підтримки з повітря: після перестрілки, що зав'язалася, ідейного натхненника "Аль-Кайєди" вбили пострілом у голову. Як повідомив Б.Обама, тижнем раніше спецслужби США отримали інформацію про місцезнаходження міжнародного терориста. У проведенні операції сприяння США надала влада Пакистану. Особистість Усами бен Ладена встановлена спецназом США за зовнішнім виглядом, крім того, попередні результати ДНК-експертизи також підтвердили, що убитий саме він.