ua en ru

Компенсацію оренди житла для переселенців збільшать до прожиткового мінімума

Компенсацію оренди житла для переселенців збільшать до прожиткового мінімума Фото: заступник міністра соціальної політики Віталій Мущинін

Прожитковий мінімум в Україні становить 1330 грн

Міністерство соціальної політики збільшить суму компенсації оренди житла для переселенців до прожиткового мінімума в 1330 гривень. Відповідна постанова знаходиться на розгляді центральних органів виконавчої влади, повідомив в інтерв'ю РБК-Україна заступник міністра соціальної політики Віталій Мущинін.

"Ми представили пропозицію про перегляд цієї допомоги (часткової компенсації вартості оренди житла для переселенців - ред.) в сторону збільшення залежно від прожиткового мінімуму, оскільки в 2014 р., коли затверджувалися відповідні розміри допомоги, ситуація з тарифами на комунальні послуги була іншою", - сказав Мущинін.

За його словами, відповідна постанову зараз знаходиться на розгляді центральних органів виконавчої влади. Разом з тим, міністерство фінансів пропонує збільшити зазначену допомогу лише на 13 відсотків, як і соцстандарти.

"Я знаю, що сьогодні Міністерство фінансів погоджується на збільшення, але на відсоток, на який було збільшено соціальні стандарти, тобто на 13%", - додав він.

Також чиновник поінформував, що на 2016 рік на ці цілі відомство пропонує закласти на 1,7 млрд гривень більше ніж у минулому році - 5,1 млрд гривень.

Зазначимо, на сьогодні сума часткової компенсації вартості оренди житла для переселенців становить 884 грн для непрацюючих, 949 грн - для інвалідів і 442 грн - для працездатних осіб.

Нагадаємо, 17 вересня прожитковий мінімум збільшено на 13% - до 1330 грн.