ua en ru

Компанія Ярославського розпочала будівництво нового аеровокзального комплексу в Дніпрі

Компанія Ярославського розпочала будівництво нового аеровокзального комплексу в Дніпрі Фото: будівельні роботи в Дніпрі (прес-служба)
Автор: РБК-Украина

В аеропорту Дніпра держава почала будувати ЗПС, а компанія Ярославський - термінали

У міжнародному аеропорті "Дніпро" почалися роботи з будівництва злітно-посадкової смуги. Також компанія "НС Дніпро", що входить до групи DCH приватного інвестора Олександра Ярославського, почала будівництво нового аеровокзального комплексу.

Про це сьогодні офіційно було заявлено на прес-конференції.

"Сталося, дійсно, історична для області подія - почалося будівництво аеропорту. Він буде сучасним, безпечним і технологічним. Таке завдання поставив президент України Володимир Зеленський. Ми починаємо будівництво злітно-посадкової смуги - перша частина будівельних робіт, а наш інвестор, компанія DCH, будівництво нового терміналу. Як ми і планували, роботи починаються синхронно. Сучасний аеропорт - мрія жителів і одночасно першочергова необхідність для регіону, який жадає стрімкого розвитку", - повідомив голова Дніпропетровської обласної адміністрації Олександр Бондаренко.

Компанія Ярославського розпочала будівництво нового аеровокзального комплексу в Дніпрі

Як відомо, в рамках проекту державно-приватного партнерства держава будує злітно-посадкову смугу, яка є частиною стратегічної інфраструктури країни, а приватний інвестор - група DCH бізнесмена Олександра Ярославського - комплекс терміналів.

"Я бачу реальну підтримку держави, вдячний, що сформована хороша команда для реалізації цього проекту. Ми будемо використовувати досвід Харкова, коли можна вводити в експлуатацію окремі готові об'єкти. У цьому випадку з'являється шанс прискорити запуск експлуатації нового аеропорту", - сказав на прес-конференції генеральний директор міжнародного аеропорту "Харків", керівник проектної групи будівництва нового аеропорту у Дніпрі Володимир Васильченко.

Нагадаємо, раніше міністр інфраструктури Владислав Криклій також підтвердив початок робіт з будівництва нового аеродромного комплексу аеропорту Дніпра.

Раніше РБК-Україна писало, що Ярославський готовий інвестувати в проект 70 мільйонів доларів США і розраховує в перспективі на пасажиропотік близько 4 мільйонів туристів на рік.