ua en ru

Компанія Uber готова до поступок для продовження ліцензії в Лондоні

Компанія Uber готова до поступок для продовження ліцензії в Лондоні Фото: Uber (Pexels)

Оператор-перевізник прагне домогтися від влади перегляду рішення про непродовження його ліцензії

Компанія Uber, що надає послуги з онлайн-викликом приватних таксі, висловила готовність до діалогу і поступок для того, щоб домогтися від влади Лондона перегляду рішення про непродовження її ліцензії. Про це повідомила газета The Sunday Times.

"Поки нас не просили внести будь-які зміни. Ми хотіли б дізнатися, що ми можемо зробити. Однак для цього потрібен діалог, але нам не пропонують таку можливість", - заявив керуючий Uber у Лондоні.

Як стало відомо 23 вересня, понад 500 тис. осіб зажадали від влади британської столиці переглянути рішення про непродовження ліцензії компанії. За інформацією авторів відповідної петиції, вона створена, "щоб відстояти джерело існування для 40 тис. водіїв і споживчий вибір мільйонів лондонців".

Нагадаємо, оператор транспортної системи столиці Великобританії Transport for London відмовився продовжити ліцензію компанії Uber після 30 вересня 2017 року, коли закінчується термін її дії. На думку лондонської влади, діяльність американської компанії не відповідає вимогам, дотримання яких необхідно при здійсненні приватного візництва.

Мер Лондона привітав цей крок транспортного оператора, заявивши, що було б неправильно, якби Uber продовжили видавати ліцензію при наявності будь-якої загрози безпеці лондонців.

Своєю чергою в Uber заявили, що оскаржать рішення оператора в суді. Мобільним додатком цієї компанії в Лондоні користуються близько 3,5 млн осіб.