ua en ru

Компанія Samsung випередила Apple за квартальним прибутком

Компанія Samsung випередила Apple за квартальним прибутком Фото: Samsung (flickr.comTechStage)

Чистий прибуток Apple за підсумками третього кварталу склала 8,72 млрд доларів

Компанія Samsung випередила Apple за підсумками третього кварталу 2017 року, що завершився 30 червня поточного року. Чистий прибуток Apple за підсумками третього кварталу склала 8,72 млрд доларів, сказано в прес-релізі компанії Apple.

Компанія за підсумками кварталу зафіксувала зростання продажів смартфонів iPhone. Продажі склали близько 41 млн одиниць, що приблизно на 1,6% більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Відзначається, що виручка Apple за минулий квартал зросла до 45,41 млрд доларів, що перевершило прогнози експертів. Чистий прибуток за вказаний період зафіксована на рівні 8,72 млрд доларів, або 1,67 долар за акцію.

Видання Republic зазначає, що, таким чином, показник прибутку компанії став на 1,18 млрд доларів менше, ніж аналогічний показник Samsung. Про те, що прибуток Samsung вперше перевищить прибуток Apple, раніше заявляли аналітики CNBC. Вони прогнозували операційний прибуток Apple за порівнянний період на рівні 10,49 млрд доларів при виручці 44,9 млрд доларів.

Нагадаємо, у другому кварталі 2017 року компанія Samsung Electronics отримала рекордний прибуток в розмірі 11,05 трлн вон (9,9 млрд доларів, - ред.).