ua en ru

Компанія Порошенка подала в суд на владу Києва

Компанія Порошенка подала в суд на владу Києва Фото: компанія Порошенка судиться з київською владою

Причиною звернення до суду стало знесення одного з магазинів Roshen

В Окружному адміністративному суді Києва сьогодні о 13:45 відбудеться судове слухання за позовом ДП "Родзинка" до КП "Благоустрий" та Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища Київської міської державної адміністрації. Це випливає з ухвали судді ОАС Володимира Келеберди, наявного в розпорядженні РБК-Україна.

Компанія Порошенка подала в суд на владу Києва

Фото: ухвала суду

З проханням відкрити адміністративне провадження ДП "Родзинка" звернулося 12 липня і відповідне рішення суд прийняв у найкоротші терміни, призначивши засідання на 2 серпня.

Як стало відомо РБК-Україна, дочірнє підприємство "Родзинка", яка управляє мережею магазинів кондитерської фабрики Roshen, опротестовує законність знесення свого магазину в районі столичної станції метро "Святошин".

Згідно з випискою з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських об'єднань (копією володіє РБК-Україна), засновником ДП "Родзинка" значиться ТОВ "Центрально-Європейська кондитерська компанія", кінцевим бенефіціаром якої є президент України Петро Порошенко.

Нагадаємо, один з магазинів мережі Roshen був ліквідовано 5 липня цього року співробітниками столичних комунальних служб. Участь у демонтажі приймали близько 100 представників КП "Київблагоустрій".