ua en ru

Компанія Google відмовляється від використання операційної системи Microsoft Windows на своїх комп'ютерах.

Інтернет-гігант Google відмовляється від використання операційної системи (ОС) Windows, розробленої корпорацією Microsoft, на своїх комп'ютерах, посилаючись на вразливість системи для зовнішнього проникнення. Компанія змушена піти на ці кроки у зв'язку з останніми атаками хакерів із Китаю, передає РБК з посиланням на Reuters.
Очікується, що Windows буде замінена на Mac OS, яку розробила конкуруюча з Microsoft компанія Apple Inc., і на Linux. "Ми більше не працюємо з Windows. Це через безпеку", - відзначив один зі співробітників Google. За наявною інформацією, отримання нового комп'ютера з встановленою на ньому ОС Windows відтепер вимагає схвалення директора відповідного департаменту.
Нагадаємо, в січні 2010 р. Google оголосив про можливе згортання діяльності в КНР після атаки електронної пошти пошуковика хакерами. У березні 2010р. компанія закрила свій пошуковий портал в домені . cn. При цьому пошукові запити перенаправлялися на якийсь гонконгський сайт, що викликало гнів влади КНР. На початку березня 2010 китайська влада заявили, що мають намір почати переговори з керівництвом Google, які перешкоджають діяльності цієї американської компанії в КНР.
Google - американська інтернет-компанія, лідер серед пошукових систем інтернету.Компанія займає більше 60% світового пошукового ринку та індексує більше 8 млрд веб-сторінок на 186 мовах.