ua en ru

Компанія "Агротон" розмістила 26,2% своїх акцій на Варшавській фондовій біржі

Компанія "Агротон", один з провідних українських агрохолдингів, найбільший виробник соняшнику в Україні, розмістила 26,2% своїх акцій на Варшавській фондовій біржі (WSE). У хід IPO компанія залучила 54,3 млн дол.. Міжнародним менеджером розміщення виступила інвестиційна компанія Phoenix Capital, передає кореспондент РБК-Україна.
За результатами сформованої книги заявок компанія встановила ціну IPO в розмірі 27 злотих (9,58 дол., 6,83 євро) за одну акцію, що відповідає капіталізації компанії в розмірі 207 млн дол.. Кількість нових акцій - 5 млн 670 тис. (90 % - інституційні інвестори, і 10% - рітейлові).
"Розміщена компанія - це третій представник українського сільськогосподарського сектора на Варшавській фондовій біржі, повноформатно зареєстрований з європейського права у Польщі, і шостий в Україні за весь час існування українського фондового ринку", - заявив голова ради директорів Phoenix Capital Олександр Омельчук.
У ході чотиритижневого роад-шоу представники компаній провели зустрічі з більш ніж 130 інституційними інвесторами. За результатами формування книги заявок, обсяг попиту перевищив пропозицію в 5 разів. Офіційні торги акціями "Агротону" на Варшавській фондовій біржі розпочнуться на початку листопада, чистий прибуток "Агротону" до кінця року складе 28-29 млн дол.
Нагадаємо, "Агротон" є багатопрофільним вертикально-інтегрованих виробником сільськогосподарської продукції на сході України. Основним видом діяльності групи є вирощування, а також переробка зберігання та продаж соняшнику та пшениці. В даний час "Агротон" є 5 найбільшим виробником в Україні за площею оброблюваних земель серед представників аграрних компаній, акції яких котируються на біржі.