ua en ru

Компанії США вперше за три роки понизять фінансові показники, - аналітики

Європейська боргова криза відгукується зниженням прогнозів по прибутку американських компаній. У квітні-червні провідні корпорації США можуть вперше з третього кварталу 2009 року скоротити свій прибуток, вважають аналітики. Доходи провідних американських експортерів також з'їдає зміцнення долара і максимальне майже за 15 років ослаблення валют країн БРІК.

Минулого тижня відразу декілька американських компаній, включаючи Procter & Gamble і FedЕx, знизили свої прогнози по прибутку на цей рік через погіршення стану світової економіки, викликаного неутихаючою кризою в Європі. В цілому за другий квартал прогноз по прибутку погіршили 73 компанії (проти 67 компаній в січні-березні) і лише 29 компаній змогли підвищити планку очікувань інвесторів (проти 44), свідчать дані дослідницької компанії FactSet.

Через проблеми Cтарого Світу компанії, що входять в індекс S&Р 500, можуть скоротити свій прибуток на 1,1%, вважають аналітики, опитані Bloomberg. Це буде першим зниженням показника за останні одинадцять кварталів. Найуразливішими аналітики Barclays рахують сталеливарний, промисловий і машинобудівний сектори. "З приводу фінансових результатів за другий квартал є великі побоювання. Навряд чи вдасться побачити компанії, що видають сприятливі прогнози, враховуючи проблеми в Європі та уповільнення зростання в США і Китаї", - сказав Bloomberg інвестиційний директор Solaris Group Тім Гріскі.