ua en ru

Коморовський висловив стурбованість розвитком ситуації в Україні

Президент Польщі Броніслав Коморовський висловив стурбованість розвитком ситуації в Україні, в тому числі, у зв'язку з позбавленням депутатського мандата Сергія Власенка і пов'язаним з цим ризиком затримки з підписанням договору про асоціацію. Про це коментуючи зустріч Президента Польщі і лідера партії "Удар" Віталія Кличка, заявив міністр канцелярії Президента Яромир Соколовський, повідомляє польський телеканал TVN24.

Зокрема Соколовський зазначив, що однією з головних тем зустрічі політиків була внутрішня ситуація в Україні в контексті виконання умов для підписання угоди про асоціацію на саміті Східного партнерства восени цього року.

"Президент висловив стурбованість розвитком ситуації в Україні, в тому числі, у зв'язку з позбавленням депутатського мандата Сергія Власенка і пов'язаним з цим ризиком затримки з підписанням договору про асоціацію. Він вказав на необхідність реалізації не тільки владою, але і опозицією кроків, які наблизять реалізацію пріоритетного завдання, яким, на думку Броніслава Коморовського і Віталія Кличка, є підписання угоди ще в цьому році", - сказав Соколовський.

Він також повідомив, що Коморовський висловив сподівання, що, згідно з декларацією Верховної Ради України про євроінтеграцію, парламент почне роботу над законопроектами, які дадуть можливість здійснити очікувані реформи, від яких залежить рішення ЄС щодо підписання угоди про асоціацію.

"Президент висловив сподівання, що, згідно прийнятій декларації Верховна Рада почне роботу над затвердженням законодавчих актів для реалізації очікуваних реформ, від яких залежить рішення ЄС щодо цього договору", - сказав Соколовський.

У той же час Кличко дав оцінку останнім подіям в Україні та поінформував про заплановані найближчим часом вибори мера Києва.

Читайте також: Євродепутати висловили стурбованість парламентською кризою в Україні