ua en ru

Комунальні послуги обійдуться українцям у 15-20% від доходу, - Гройсман

Комунальні послуги обійдуться українцям у 15-20% від доходу, - Гройсман Фото: Володимир Гройсман закликав не боятися нових платіжок

А якщо у людини мінімальна пенсія - то ще менше цього доходу

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман запевнив, що українці не будуть платити за комунальні послуги більше, ніж 15-20% від власного доходу. Про це він заявив в ефірі телеканалу "Інтер" увечері 3 липня.

"Можу запевнити всіх абсолютно, що ви не будете платити більше, ніж 15-20% від власного доходу. А якщо у людини мінімальна пенсія - то ще менше цього доходу. Це означатиме, що конкретному громадянину України, який має потребу, ми компенсуємо через механізм субсидій", - сказав глава уряду.


"Ще раз хочу підкреслити, щоб почули від маленького села до великого міста, не потрібно нічого боятися. Платіжка прийде, буде записано, скільки це коштує і поруч буде записано, відповідно до вашого доходу - скільки за вас заплатить держава", - додав Гройсман.

Нагадаємо, в Україні з 1 липня 2016 року значно зросли тарифи на тепло і гарячу воду. Відповідні тарифи Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЭКУ), оприлюднила в травні.