ua en ru

Комітети Ради в середу розглянуть законопроекти про мовну політику

Комітети Ради в середу розглянуть законопроекти про мовну політику Фото: Верховна рада України (РБК-Україна)

На цьому пленарному тижні в профільних комітетах ВРУ розглянуть шість законопроектів про мовну політику

На цьому пленарному тижні у профільних комітетах Верховної ради планують розглянути шість законопроектів про мовну політику. Про це йдеться в порядку денному комітетів, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, у комітеті з питань культури і духовності, 3 жовтня розглянуть законопроект "Про загальні засади та принципи реалізації мовної політики в Україні" № 8550.

А комітет ВР з питань прав людини і нацменшин в середу розгляне ще п'ять депутатських законопроектів проектів: "Про мови в Україні", "Про державну мову", "Про забезпечення функціонування української мови як державної", і "Про функціонування української мови як державної та порядок застосування інших мов в Україні".

Нагадаємо, що в липні 2018 року головне науково-експертного управління ВРУ надало висновок про недоробленості проекту про мовну політику № 8550.

"Викликає зауваження понятійно-термінологічний апарат законопроекту, який також не повною мірою відповідає термінології Конституції та інших законів України.. За результатами розгляду в першому читанні законопроект доцільно повернути суб'єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання", - йдеться у висновку.