ua en ru

Комітет ВР рекомендує прийняти законопроект про держпідтримку літакобудівної промисловості.

Комітет з питань податкової та митної політики Верховної Ради України рекомендує парламенту прийняти у другому читанні та цілому проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо державної підтримки літакобудівної промисловості в Україні. Таке рішення було ухвалено на засіданні комітету, повідомляє прес-служба ВР України. "Даний законопроект спрямований на створення належних умов для підвищення ефективності використання виробничого, науково-технічного потенціалу, модернізації підприємств, котрі здійснюють діяльність у галузі літакобудівної промисловості", - йдеться у повідомленні.

При цьому, підкреслив голова комітету Сергій Терьохін, перелік підприємств авіаційної промисловості, на які передбачається поширити тимчасові заходи державної підтримки на період дії цього закону, формує Міністерство промислової політики та затверджує Кабінет міністрів.
Законопроектом, зокрема, передбачено, що тимчасово на період до 31 грудня 2015 року з метою створення належних умов для забезпечення виконання Україною зобов'язань, які передбачені міжнародними договорами України, до підприємств, що здійснюють діяльність у галузі літакобудівної промисловості, застосовуються особливості сплати ввізного мита щодо товарів, згідно з переліком, а також особливості сплати земельного податку, податку на додану вартість, податку на прибуток.
С.Терьохін наголошував також, що прийняття законопроекту дасть можливість вітчизняним авіабудівним підприємствам збільшити: річний випуск продукції в поточних цінах на 11,9 млрд грн (у 2,85 разу); перерахування обов'язкових платежів до держбюджету на 1,1 млрд грн (у 2,5 рази), зокрема, податку на прибуток - на 439,7 млн грн (у 3,6 разу), податку на додану вартість - на 545,2 млн грн (у 2,8 разу). Крім того планується створити 4 466 додаткових робочих місць лише в авіабудівній галузі.