ua en ru

Комітет із захисту журналістів закликає відновити білоруське громадянство Шеремета

Комітет із захисту журналістів закликає відновити білоруське громадянство Шеремета Фото: Павло Шеремет (facebook.com/pavel.sheremet)

Комітет закликав Білорусь забезпечити повномасштабне співробітництво зі слідством у справі

Комітет із захисту журналістів закликає відновити білоруське громадянство вбитого в Києві в 2016 році журналіста Павла Шеремета. Про це йдеться в доповіді комітету, присвяченій розслідуванню вбивства Шеремета.

"Відновіть білоруське громадянство Шеремета (посмертно)", - йдеться в тексті докумета в частині рекомендацій владі Білорусі.

Крім того, комітет закликав Білорусь забезпечити повномасштабне співробітництво зі слідством у справі про вбивство Шеремета та надати слідчим доступ для перевірки будь-якої чи всіх наявних версій, що належать до білоруського періоду життя і роботи Шеремета.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що комітет із захисту журналістів закликав українську владу залучити незалежне міжнародне слідство до розслідування вбивства українського журналіста Павла Шеремета. Крім того, комітет просить ЄС закликати українську владу негайно залучити всіх учасників злочину, включаючи організатора, до кримінальної відповідальності.