ua en ru

Комітет ВР сьогодні в 14:00 прийме рішення щодо законопроектів про звільнення Тимошенко

Комітет Верховної Ради України о 14:00 прийме рішення щодо законопроектів, які вирішують питання звільнення екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко. Про це в ході погоджувальної ради депутатських груп і фракцій парламенту заявив спікер Верховної Ради України Володимир Рибак, передає кореспондент РБК-Україна.

"Щодо Тимошенко: є чотири закони. Сьогодні комітет о 14:00 буде засідати, буде визначатися... Ми записали це питання на четвер. Це питання включено до порядку денного сесії, якщо ці питання, проектів законів будуть готові на завтра, на інший день, то ми розглянемо їх", - заявив він.

При цьому глава фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк звинуватив більшість у зриві засідання комітету, який повинен розглянути проекти законів. Він нагадав, що минулого тижня парламент вніс до порядку денного сесії три, а не чотири проекту закону щодо Тимошенко.

У відповідь Рибак пообіцяв, що завтра на засіданні парламенту поставить на голосування питання про внесення до порядку денного четвертий альтернативний проектузакону щодо Тимошенко.

Також спікер пообіцяв, що у разі прийняття одного з них, невідкладно його підписати і передати на підпис Президенту України.