ua en ru

Комітет ВР підготує звернення до Кабміну щодо фінансування технікумів та коледжів

Комітет ВР підготує звернення до Кабміну щодо фінансування технікумів та коледжів Фото: Кабмін (РБК-Україна)

Також Кабміну рекомендують розробити Стратегію розвитку фахової передвищої освіти

Комітет парламенту з питань науки та освіти вирішив підготувати звернення до Кабінету міністрів України щодо вирішення питання забезпечення фінансування у повному обсязі технікумів та коледжів у 2018 році. Про це повідомляє інформаційне управління Апарату Верховної ради.

"Було вирішено підготувати звернення до Кабінету міністрів щодо вирішення питання забезпечення фінансування у повному обсязі технікумів та коледжів у 2018 році", - сказано у повідомленні.

Також було вирішено рекомендувати Кабміну розробити та затвердити Стратегію розвитку фахової передвищої освіти, яка визначатиме чіткий правовий механізм реалізації основних завдань системою закладів фахової передвищої освіти.

Крім того, члени комітету вирішили рекомендувати Верховній раді прискорити розгляд законопроектів №8321 та №8321-1 "Про фахову передвищу освіту", а також підтримати проект закону №7506 "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо державного фінансування вищих навчальних закладів, які здійснюють підготовку фахівців за професією "артист балету".

Нагадаємо, у квітні Кабмін скасував термін "вищий навчальний заклад", привівши нормативні акти у відповідність із законом про освіту. Зокрема, уряд вніс зміни в порядок затвердження рішень про присвоєння вчених звань, замінивши в його тексті слова "вищий навчальний заклад" словами "заклад вищої освіти".