ua en ru

Комітет ВР з питань правосуддя рекомендував ВР змінити формулювання звільнення екс-глави Вищого госпсуду С.Демченка

Комітет Верховної Ради України з питань правосуддя рекомендував ВР змінити формулювання звільнення екс-глави Вищого госпсуду Сергія Демченка. Про це РБК-Україна повідомив член комітету, нардеп від БЮТ Андрій Сенченко.

"Вчора на засіданні більшість членів комітету проголосували за рішення про те, щоб рекомендувати Верховній Раді змінити формулювання звільнення судді Демченка. Як відомо, раніше він був звільнений у зв'язку з досягненням пенсійного віку, проте, очевидно сьогодні ВР змінить це формулювання на "звільнення у зв'язку з виходом у відставку", - сказав він.
За словами А.Семченка, це дасть можливість С.Демченку отримати додаткові пільги і доплати до пенсії. "Тобто Демченко хоче отримати додатково ще те, що не узяв у держави", - вважає нардеп.
Також А.Сенченко повідомив, що на засіданні комітету "було розглянуто більше сотні заяв суддів про відставку. І в очі впадає той факт, що найбільша кількість таких суддів з Апеляційного суду Донецької обл. Ці питання також будуть розглянуті сьогодні в другій половині дня", - додав він.
При цьому нардеп повідомив, що на вчорашньому засіданні комітету не розглядався проект постанови фракції БЮТ про недовіру суддям КСУ. "Не виключено, що ми розглянемо його на засіданні комітету в наступну середу, але для винесення його на розгляд в сесійну залу його необов'язково розглядати на засіданні комітету, оскільки це проект постанови, а не проект закону", - сказав він.
Нагадаємо, ВР 8 липня України звільнила С.Демченка з посади судді Вищого господарського суду України у зв'язку з досягненням шістдесяти п'яти років.