ua en ru

Комітет ВР з нацбезпеки буде співпрацювати з профільним комітетом Сенату Франції

Комітет ВР з нацбезпеки буде співпрацювати з профільним комітетом Сенату Франції Фото: Сергій Пашинський

Комітети створять робочу групу

Комітет Верховної Ради України з питань безпеки і оборони має намір співпрацювати з профільним комітетом Сенату Франції. Про це повідомив народний депутат України Сергій Пашинський під час брифінгу в у вівторок, 21 червня, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми домовилися, що з цього моменту наші профільні комітети - Сенату Франції і комітет з питань безпеки і оборони (Верховної Ради - ред.) створять постійно діючу робочу групу, де ми будемо адекватно реагувати на ті чи інші впливи. Хочу звернути увагу, що, на жаль, і в Україні, і у Франції питання боротьби з тероризмом, питання безпеки є актуальними, на жаль, і кількість загиблих і у Франції, і у нас це підтверджує ", - сказав Пашинський.

Він підкреслив, що створення такої робочої групи поглибить співпрацю між країнами в сфері безпеки.


Відзначимо, що дане рішення було прийнято за підсумками візиту Наталі Гулі, віце-президента Комітету Сенату іноземних поділи національної безпеки.

"Я голосувала проти зняття санкцій і навіть проти принципу поступового зняття санкцій. По-перше забезпечення додержання міжнародного права, ніяка країна не має права окупувати територію свого сусіда... Забезпечення суверенітету держав і повага до чужих кордонів - це основи міжнародного права", - сказала Гулі.

Нагадаємо, президент Франції Франсуа Олланд допускає поетапне зняття санкцій проти Росії.