ua en ru

Комітет з питань охорони здоров’я сьогодні розгляне проект держбюджету

Комітет з питань охорони здоров’я сьогодні розгляне проект держбюджету Фото: Сергій Березенко (УНІАН)

Зокрема, комітет розгляне, скільки коштів буде виділено на охорону здоров’я

У парламентському комітеті з питань охорони здоров’я сьогодні, 18 вересня, розглянуть проект державного бюджету на 2019 рік у частині коштів, які закладаються на медичне забезпечення. Про це повідомив заступник глави фракції "БПП", член комітету з питань охорони здоров'я, нардеп Сергій Березенко, передає кореспондент РБК-Україна.

Він зазначив, що сьогодні на комітеті з питань охорони здоров'я "буде коментувати частину медичного забезпечення проекту державного бюджету на 2019 рік".

"Розглянемо, які кошти будуть виділяться на охорону здоров’я. А вже остаточно заслухаємо представників Мінфіну та премєр-міністра в п’ятницю, тоді будемо говорити детально про свої пропозиції. Фракція обов'язково внесе свої пропозиції до бюджетного комітету", - повідомив Березенко.

Нагадаємо, раніше спікер парламенту Андрій Парубій заявляв, що Верховна рада України у п'ятницю розгляне державний бюджет на 2019 рік.

Раніше Кабінет міністрів України подав до ВР проект державного бюджету на 2019 рік, в якому розрахунки здійснені з використанням прогнозного курсу на кінець року 29,4 грн/долар.

Як писало РБК-Україна, президент Петро Порошенко підпише державний бюджет на 2019 рік тільки за умови підвищення зарплат і збереження соціальних програм минулих років. Зокрема, президент наголосив на необхідності підняття мінімальної заробітної плати до розміру 4200 гривень.