ua en ru

На комітет Ради з питань охорони здоров'я викликали Розенка

На комітет Ради з питань охорони здоров'я викликали Розенка Фото: засідання Кабміну (РБК-Україна)

Комітет з питань охорони здоров'я переніс засідання з розгляду проекту держбюджету

Комітет Верховної ради з питань охорони здоров'я переніс засідання з розгляду державного бюджету на четвер, 20 вересня. Про це повідомила голова парламентського комітету з питань охорони здоров'я, народний депутат Ольга Богомолець, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні комітет почав розгляд державного бюджету в частині медичного забезпечення. Представники міністерства не подали ніяких своїх побажань по бюджету. Саме тому ми запланували перенесення розгляду цього питання на засідання комітету, яке відбудеться в четвер", - повідомила Богомолець.

За її словами, позачергове засідання комітету відбудеться 20 вересня о 14:30.

"Ми запросили Павла Розенка для того, щоб він озвучив позицію міністерства охорони здоров'я. Адже він профільний віце-прем'єр-міністр, а Міністерство охорони здоров'я не надало своїх представників для роботи в парламенті. Їх фізично немає", - додала вона.

Нагадаємо, сьогодні в парламентському комітеті з питань охорони здоров'я повинні були розглянути проект державного бюджету на 2019 рік в частині коштів, які закладаються на медичне забезпечення.

Раніше Кабінет міністрів України подав до ВР проект державного бюджету на 2019 рік, в якому розрахунки проведені з використанням прогнозного курсу на кінець року 29,4 грн/долар.

Як повідомляло РБК-Україна, президент Петро Порошенко підпише державний бюджет на 2019 рік тільки за умови підвищення зарплат і збереження соціальних програм минулих років. Зокрема, президент підкреслив необхідність підняття мінімальної заробітної плати до розміру 4200 гривень.