ua en ru

Комітет свободи слова ВР ініціює публічне заслуховування звіту щодо справи Шеремета

Комітет свободи слова ВР ініціює публічне заслуховування звіту щодо справи Шеремета Фото: Кабмін (РБК-Україна)

Комітет просить Парубія запросити силовиків для звіту про хід розслідування

Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики звернувся до голови Верховної Ради Андрію Парубію з пропозицією запросити керівництво Національної поліції до парламенту для заслуховування звіту про хід розслідування справи про вбивство журналіста Павла Шеремета. Відповідне рішення було прийнято сьогодні на засіданні комітету, передає кореспондент РБК-Україна.

"Можливо, ми звернемося до керівництва Нацполиции, щоб вони відзвітували у парламенті про хід розслідування, адже 20 липня буде річниця вбивства Шеремета, і було б логічно, щоб до першої річниці керівництво Нацполиции або МВС в парламенті відзвітувало публічно", - заявила член комітету, народний депутат Ольга Червакова.

За словами Червакової, на адресу комітету надійшла довідка від Нацполиции, в якій повідомляється про проведення додаткових слідчих дій в рамках кримінального провадження за результатами перегляду та аналізу документального фільму "Вбивство Павла", представленого компанією "Слідство. Інфо". Згідно з наданою інформацією, правоохоронці допитали про обставини перебування за місцем проживання потерпілого напередодні скоєння злочину колишнього співробітника СБУ Устименко та власника автомобіля, на якому він пересувався. Разом з тим, представники Нацполиции провели слідчий експеримент з екс-співробітником спецслужби.

Наголошується, що, згідно порядку денному комітету, сьогодні на засіданні повинен був бути заслуханий звіт представників Нацполиции про хід розслідування вбивства Павла Шеремета, однак правоохоронці не з'явилися на засідання комітету.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко зажадав публічний звіт правоохоронних органів про розслідування вбивства Шеремета.