ua en ru

Комітет Сенату схвалив кандидатуру посла США в Росії

Комітет Сенату схвалив кандидатуру посла США в Росії Фото: Сенат США (tweeter.com/UKRintheUSA)

Комітет одноголосно підтримав кандидатуру Джона Хантсмана

У вівторок, 26 вересня, комітет Сенату Сполучених Штатів у міжнародних справах одноголосно підтримав кандидатуру Джона Хантсмана, призначеного президентом Дональдом Трампом на посаду посла США в Росії. Про це повідомляє Reuters.

Так, республіканець Хантсман заявив під час слухань, що він без коливань буде нагадувати російським офіційним особам, що російський уряд несе відповідальність за свої дії, зокрема, за втручання в американські президентські вибори.

Також кандидат у посли запевнив сенаторів, стривожених заявами Трампа про готовність співпрацювати з президентом РФ Володимиром Путіним, про намір у ролі посла розширювати контакти з росіянами з метою підтримувати "обмін думками та ідеями".

Нагадаємо, раніше Трамп направив в сенат кандидатуру колишнього губернатора штату Юта і екс-посла США в Китаї Джон Хантсмана на посаду посла США в Росії.

Зазначено, що міністерство закордонних справ Росії схвалив його кандидатуру на посаду американського диппредставників в Росії. Заступник голови відомства Сергій Рябков зазначав, що російський МЗС дав згоду "прекрасно знаючи біографію пана Хантсмана" та "розуміючи, що він високий професіонал".