ua en ru

Комітет рекомендує ВР заборонити рекламу електронних сигарет

Комітет рекомендує ВР заборонити рекламу електронних сигарет Фото: ВР рекомендують заборонити рекламу електронних сигарет

Відповідний законопроект рекомендується прийняти за основу

Комітет парламенту з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує Верховній Раді прийняти за основу проект закону №2697 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розповсюдження та реклами електронних сигарет (цигарок)", передає інформаційне управління ВРУ.

Так, документом передбачається заборонити продаж електронних сигарет неповнолітнім, а також рекламу електронних сигарет та пропонується встановити адміністративну відповідальність за рекламу та продаж цієї продукції неповнолітнім особам.

Проектом закону пропонується визначити на законодавчому рівні поняття електронна сигарета (цигарка) - портативний електричний продукт, який включає в себе послідовно з’єднані картридж з рідиною, дозатор-розпилювач (випарник) і акумулятор та використовується як персональний інгалятор для випаровування рідкого розчину в аерозольний туман, що імітує акт куріння тютюну.


"Члени Комітету вважають, що прийняття проекту закону дозволить зменшити негативний вплив дії отрутних речовин, які містяться в електронних сигаретах, на здоров’я неповнолітніх та створить передумови зниження рівня залежності і звикання населення до електронних сигарет", - підкреслюється в повідомленні.

Нагадаємо, депутати пропонують заборонити реалізацію сигарет з смаковими добавками і ароматизаторами, а також ввести державне регулювання виробництва і продажу електронних сигарет, що містять нікотин, з метою мінімізації куріння серед неповнолітніх. В Раду внесений відповідний законопроект №4507.