ua en ru

Комітет рекомендує Раді посилити соцпідтримку жінок, яким присвоєно звання "Мати-героїня"

Комітет рекомендує Раді посилити соцпідтримку жінок, яким присвоєно звання "Мати-героїня" Фото: Верховна Рада

Відповідний законопроект рекомендується прийняти за основу

Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування рекомендує парламенту прийняти за основу законопроект №4185 про державну підтримку жінок, яким присвоєно почесне звання України "Мати-героїня". Про це повідомляє інформаційне управління Апарату Верховної Ради України.

"Пропонується окремим законом врегулювати питання, які спрямовані "на підвищення поваги до материнства, відзначення матерів почесним званням України "Мати-героїня" та надання їм додаткової соціальної підтримки", - сказано в повідомленні.

При цьому в комітеті наголосили, що реалізація запропонованих законопроектом пільг та виплат жінкам, яким буде присвоєно таке почесне звання, потребуватиме щороку додаткового виділення (в умовах 2016 року) майже 2,4 млрд гривень бюджетних коштів.

Нагадаємо, у лютому президент України Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до статті 4 Закону України" Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей "щодо вдосконалення правового статусу служб у справах дітей".