ua en ru

Комітет рекомендує ВР зробити обов’язковим оприлюднення актів органів місцевої влади

Комітет рекомендує ВР зробити обов’язковим оприлюднення актів органів місцевої влади Фото: Верховна Рада України

Відповідний законопроект рекомендують прийняти за основу

Комітет Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування рекомендує парламенту прийняти за основу законопроект №4142 про внесення змін до статті 59 закону "Про місцеве самоврядування в Україні" (щодо обов’язкового оприлюднення актів органів та посадових осіб місцевого самоврядування). Про це повідомляє інформаційне управління Апарату ВР.

Так, документом пропонується встановити обов’язок органів та посадових осіб місцевого самоврядування оприлюднювати власні акти в офіційних виданнях (відомостях, бюлетенях, збірниках, інформаційних листках тощо), друкованих засобах масової інформації та на офіційних веб-сайтах органів місцевого самоврядування.

Крім того, зазначається, що комітет ВР з питань правової політики та правосуддя вказав, що законопроект не суперечить положенням Конституції України; бюджетний комітет ухвалив рішення про те, що законопроект не має прямого впливу на показники бюджету, оскільки його реалізація буде забезпечуватися за рахунок та в межах коштів місцевих бюджетів.

До того ж, комітет Ради з питань запобігання і протидії корупції вказав, що законопроект відповідає вимогам антикорупційного законодавства.

Нагадаємо, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України запустило Центральний офіс реформ з питань децентралізації.