ua en ru

Комітет рекомендує ВР направити на доопрацювання закон щодо подвійного громадянства

Комітет рекомендує ВР направити на доопрацювання закон щодо подвійного громадянства Фото: Верховна Рада

Члени комітету виступили проти автоматичного позбавлення громадянства простих українців

Комітет Верховної Ради з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин рекомендує парламенту направити проект закону № 6175 "Про внесення змін до Закону України "Про громадянство України" щодо реалізації права змінити громадянство", внесений президентом України і визначений як невідкладний, до комітету на повторне перше читання. Про це повідомляє інформаційне управління Апарату ВР.

"Члени комітету рекомендували парламенту направити проект Закону "Про внесення змін до Закону України "Про громадянство України" щодо реалізації права змінити громадянство (№ 6175) до комітету на повторне перше читання. При цьому парламентарії висловилися за впровадження норми, яка зобов'язує чиновників мати лише громадянство України та виступили проти автоматичного позбавлення громадянства простих українців", - зазначається у повідомленні.

У ході засідання комітету голова правління Міжнародної Організації Global Ukraine Віолета Москалу наголосила, що запропоновані зміни щодо автоматичного позбавлення громадянства, викладені у проекті, викликали велике занепокоєння.

"За нашими оцінками приблизно 4 мільйони громадян України мають ще одне громадянство. Це майже 10 % населення України, яке стрімко скоротилося за останні 25 років. Чи може держава дозволити собі втрати 10% своїх громадян, свого інтелектуального потенціалу?"- підкреслила вона.

Нагадаємо, раніше депутати ВР підтримали включення до порядку денного законопроекту №6175 "Про внесення змін до Закону України "Про громадянство України" щодо реалізації права змінити громадянство". За включення документа до порядку денного проголосували 234 нардепа.