ua en ru

Комітет рекомендує Раді посилити кримінальну відповідальність за платіжні злочини

Комітет рекомендує Раді посилити кримінальну відповідальність за платіжні злочини Фото: Раді рекомендують посилити кримінальну відповідальність за платіжні злочину

Відповідний законопроект рекомендується прийняти за основу

Комітет з питань фінансової політики і банківської діяльності рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект №5361 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання переказу коштів". Про це повідомляє інформаційне управління Апарату ВР.

Так, члени комітету розглянули відповідний законопроект на своєму засіданні 4 квітня 2017 року.

"Ми пропонуємо посилити кримінальну відповідальність за платіжні злочини і посягання шахраїв на гроші наших громадян. Під час доопрацювання документу ми передбачили відкриття рахунків учасниками ринку, які рівнозначні процедурам, запровадженим в ЄС. Також визначили повноваження Національного банку щодо встановлення рівня статутного та власного капіталу, контролю обігу коштів отриманих постачальниками від користувачів. Окрім цього, ми впорядкували процедури реєстрації суб’єктів ринку в Реєстрі платіжної інфраструктури", - розповів голова комітету Сергій Рибалка.

Крім того, представники комітету також вирішили створити робочу групу за участі членів комітету, Кабінету міністрів, Національного банку, Генеральної прокуратури, Національної поліції, фахових асоціацій та експертів для доопрацювання цього законопроекту до другого читання.

Нагадаємо, у лютому Національний банк України посилив нагляд за діяльністю платіжних систем, їх учасників та операторів послуг платіжної інфраструктури. Правління НБУ прийняло відповідну постанову № 11 "Про затвердження Змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України".