ua en ru

Комітет рекомендує Раді створити єдину систему публічних електронних реєстрів

Комітет рекомендує Раді створити єдину систему публічних електронних реєстрів Фото: засідання комітету (iportal.rada.gov.ua)

Законопроект рекомендують прийняти за основу

Комітет з питань інформатизації та зв’язку рекомендує Верховній раді прийняти за основу законопроект №8602 про публічні електронні реєстри. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на інформаційне управління Апарату ВР.

Так, відповідний законопроект комітет розглянув на своєму засіданні 2 жовтня.

"Комітет з питань інформатизації та зв’язку на своєму засіданні 2 жовтня розглянув проект закону про публічні електронні реєстри і рекомендував Верховній раді прийняти його за основу", - сказано у повідомленні.

Метою законопроекту є утворення єдиної системи публічних електронних реєстрів, визначення уніфікованої інституціональної структури функціонування публічних електронних реєстрів. Також пропонується передбачити єдині вимоги до їх створення, ведення, взаємодії, адміністрування, модернізації, реорганізації та ліквідації, а також до створення реєстрової інформації та її використання у інших інформаційних системах, при здійсненні дозвільної та іншої управлінської діяльності, наданні адміністративних послуг.

Крім того, в ході засідання комітет вирішив направити законопроект № 8186 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії спаму на доопрацювання.

Нагадаємо, у лютому розпочав роботу публічний реєстр неплатників аліментів.

Як писало РБК-Україна у травні, Міністерство юстиції України запустило публічний електронний реєстр боржників по виплаті заробітної плати.