ua en ru

Комітет рекомендує Раді прийняти законопроект щодо діяльності громадських спілок

Комітет рекомендує Раді прийняти законопроект щодо діяльності громадських спілок Фото: Верховна Рада України

Документ рекомендують прийняти за основу

Комітет парламенту з питань правової політики та правосуддя рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект №2628 щодо забезпечення діяльності громадських спілок. Про це повідомляє інформаційне управління Апарату ВР.

Так, законопроектом пропонується внести зміни до закону "Про громадські об'єднання" і таким чином передбачити, що громадські організації, легалізовані на день введення в дію цього закону, які діяли в тому числі або виключно на засадах колективного членства, можуть визнаватися громадськими спілками у разі внесення відповідних змін до статуту (положення).

Крім того, пропонується встановити, що під час приведення статуту (положення) громадського об’єднання у відповідність із цим законом норми законодавства щодо реорганізації юридичної особи не застосовуються.

"Члени Комітету, підтримуючи законопроект, зауважили, що пропозиція авторів законопроекту щодо внесення змін виключно в прикінцеві та перехідні положення Закону є дискусійною. Народні депутати вважають, що законопроект може бути доопрацьований, в тому числі, в частині зауважень, висловлених Головним науково-експертним управлінням Апарату Верховної Ради України, під час його підготовки до другого читання", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, комітет парламенту з питань правової політики і правосуддя рекомендує парламенту прийняти за основу законопроект №5446 щодо вдосконалення порядку державного фінансування політичних партій.