ua en ru

Комітет рекомендує Раді взяти до відома звіт Антимонопольного комітету за 2017 рік

Комітет рекомендує Раді взяти до відома звіт Антимонопольного комітету за 2017 рік Фото: засідання комітету (komekpol.rada.gov.ua)

Комітет заслухав звіт АМКУ на своєму засіданні 23 травня

Комітет парламенту з питань економічної політики рекомендує Верховній раді взяти відома звіт Антимонопольного комітету України (АМКУ) за 2017 рік. Про це повідомляє інформаційне управління Апарату ВР.

Так, комітет заслухав звіт АМКУ про роботу у 2017 році на своєму засіданні 23 травня. Звіт під час засідання був представлений головою Антимонопольного комітету України Юрієм Терентьєвим.

"За результатами розгляду комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній раді України взяти до відома звіт Антимонопольного комітету України за 2017 рік згідно з направленим проектом постанови Верховної ради України", - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, у матеріалі РБК-Україна "5 показових прикладів: які ознаки монополії не помічає АМКУ" зазначалося, що у вересні 2017 року у прем'єр-міністра Володимира Гройсмана викликало різку критику той факт, що так і не відбувся тендер на купівлю сканерів для Державної митної служби - обладнання, яке повинно підвищити ефективність і прискорити огляд вантажів на кордоні. Повідомлялося, що 19 вересня Антимонопольний комітет скасував цей тендер, пославшись на порушення процедур. Гройсман охарактеризував це рішення як "злочин проти держави, проти надходжень до державного бюджету" та ініціював розслідування дій АМКУ і його керівника.