ua en ru

Комітет рекомендує Раді ухвалити проект пенсійної реформи

Комітет рекомендує Раді ухвалити проект пенсійної реформи Фото: Верховна Рада України (УНІАН)

Проект рекомендується прийняти за основу

Комітет парламенту з питань соціальної політики рекомендував Верховній Раді розглянути урядовий проект пенсійної реформи в сесійній залі та схвалити його за основу. Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України.

"Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення рекомендував Верховній Раді України розглянути пакет урядових законопроектів з питань пенсійної реформи у сесійній залі вже цього тижня, схвалити їх за основу з деякими застереженнями і доопрацювати до другого читання. Відповідне рішення ухвалене на засіданні Комітету у понеділок", - зазначається у повідомленні.

Присутній на засіданні міністр соціальної політики України Андрій Рева, представляючи проект реформи, відзначав, що її суть – у встановленні справедливої, бездефіцитної, стійкої та прогнозованої пенсійної системи, без можливостей для маніпуляцій і без існуючих дисбалансів, сформованих за минулі періоди в результаті, передусім, тінізації економіки та недолугої політики управління державними фінансами.

При цьому він підкреслив, що запропонований проект реформи дозволить подолати бідність серед пенсіонерів, більшість з яких виживають на мінімальну пенсію – меншу за прожитковий мінімум. І разом з тим він встановить чесні правила для працюючих українців: чим більшим буде стаж при виході на пенсію, там більшим буде розмір виплат.

Нагадаємо, на минулому тижні посли країн "Великої сімки" (G7) закликали Раду прийняти на цьому пленарному тижні проект закону про пенсійну реформу.