ua en ru

Комітет рекомендує Раді прийняти держбюджет-2018 в першому читанні

Комітет рекомендує Раді прийняти держбюджет-2018 в першому читанні Фото: Верховна Рада (twitter.com/TheBankova)

Бюджетний комітет виніс рішення по законопроекту про держбюджет на наступний рік

Парламентський комітет з питань бюджету рекомендує Верховній Раді України прийняти проект державного бюджету на 2018 рік у першому читанні. Про це йдеться в повідомленні комітету, опублікованому на сайті Ради.

"Рекомендувати Верховній Раді проект постанови Верховної Ради "Про висновки і пропозиції до проекту закону України про Державний бюджет України на 2018 рік", підготовлений Комітетом з питань бюджету, прийняти за основу та в цілому", - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, згідно з регламентом законопроект про державний бюджет на наступний рік вважається прийнятим у першому читанні, якщо буде прийнятий в цілому проект постанови Верховної Ради щодо висновків та пропозицій до даного законопроекту. Прийняті парламентом висновки та пропозиції до законопроекту про державний бюджет на наступний рік набувають статусу Бюджетних висновків Верховної Ради.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Рада 19 жовтня може розпочати розгляд держбюджету-2018. Крім того, до порядку денного внесені законопроекти щодо скасування депутатської недоторканності та виборчої реформи.