ua en ru

Комітет рекомендує Раді схвалити виділення 18,7 млн гривень на житло військових Держкосмосу

Комітет рекомендує Раді схвалити виділення 18,7 млн гривень на житло військових Держкосмосу Фото: Верховна Рада (РБК-Україна)

Відповідний законопроект рекомендується прийняти в цілому

Комітет з питань бюджету на своєму засіданні 18 жовтня розглянув проект закону №7125 України "Про внесення змін до додатку № 3 до закону "Про Державний бюджет України на 2017 рік" (щодо забезпечення житлом військовослужбовців)" і рекомендує парламенту його прийняти. Про це повідомляє інформаційне управління Апарату Верховної Ради України.

Як зазначено у пояснювальній записці до законопроекту, метою проекту є забезпечення житлом військовослужбовців Державного космічного агентства України в рамках реалізації комплексної програми забезпечення житлом військових, осіб рядового і начальницького складу, посадових осіб митної служби, Міністерства внутрішніх справ та членів їх сімей.

Зокрема, пропонується передбачити видатки розвитку за бюджетною програмою "Будівництво (придбання) житла для військовослужбовців Державного космічного агентства України" в обсязі 18,7 млн. гривень, зменшивши на вказану суму бюджетні призначення за бюджетною програмою "Виконання боргових зобов'язань за кредитом, залученим під державну гарантію для реалізації проекту "Створення Національної супутникової системи зв'язку".

"Комітет з питань бюджету ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні прийняти зазначений законопроект за основу та в цілому як закон з урахуванням пропозицій комітету щодо редакційних та техніко-юридичних уточнень, пов’язаних із оформленням законопроекту відповідно до правил законотворчої техніки", - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, у кінці серпня Кабінет міністрів України звільнив Юрія Радченка з посади голови Державного космічного агентства, призначивши замість нього Павла Дегтяренко.