ua en ru

Комітет рекомендував Раді прийняти у другому читанні законопроект про споживче кредитування

Комітет рекомендував Раді прийняти у другому читанні законопроект про споживче кредитування Фото: голова комітету Сергій Рибалка

Загалом, комітет рекомендував парламенту прийняти чотири законопроекту

Комітет Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності рекомендував парламенту прийняти у другому читанні і в цілому законопроект № 2455 "Про споживчому кредитуванні". Відповідне рішення було прийнято вчора на засіданні, передає прес-служба комітету.

Як зазначив голова комітету Сергій Рибалка, до другого читання до законопроекту надійшло 375 поправок народних депутатів. На засіданні комітет прийняв рішення про ухвалення закону після доопрацювання Головним юридичним управлінням парламенту і з правом секретаріату внести техніко-юридичні правки.


Крім того, фінансовий комітет рекомендував прийняти за основу законопроект №3669 "Про внесення змін до деяких законів України щодо надання послуги переказу коштів" і № 3856 "Про внесення змін в деякі законодавчі акти України щодо забезпечення рівних умов надання фінансових послуг про споживчому кредитуванні"

Також на засіданні було прийнято рішення рекомендувати Раді прийняти за основу законопроект №4230 "Про внесення змін до розділу II "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання негативного впливу на стабільність банківської системи" збільшення статутних капіталів банків

Комітет звернувся до Національного банку України з пропозицією в десятиденний термін подати новий проект постанови про збільшення капіталізації банків, який буде влаштовувати банківський сектор і регулятор.

Нагадаємо, комітет Верховної Ради України підтримав проект постанови про розрив дипломатичних відносин з Росією.