ua en ru

Комітет розгляне законопроект "Про антикорупційний суд" 18 квітня

Комітет розгляне законопроект "Про антикорупційний суд" 18 квітня Фото: Андрій Парубій (rada.gov.ua)

Після рішення комітету законопроект буде невідкладно внесено до порядку денного сесії

Комітет надасть висновок щодо законопроекту "Про Антикорупційний суд" у середу, 18 квітня. Про це повідомив голова Верховної Ради Андрій Парубій під час брифінгу за підсумками засідання Погоджувальної ради, передає кореспондент РБК-Україна.

"Затримка (щодо розгляду законопроекту, – ред.) передбачувана, це обумовлено великою кількістю правок. За моєю інформацією, розгляд фактично завершено. Я розраховую, що остаточне рішення комітету буде цієї середи. І тільки після рішення комітету законопроект буде невідкладно внесено до порядку денного сесії", - заявив Парубій.

За його словами, законопроект отримав понад 1925 поправок.

"Більше того, в тих правках йдуть дискусії між різними концепціями. Ключова дискусія йде щодо того, чи має антикорупційний суд відповідати юрисдикції НАБУ і САП. Друге питання – це повноваження громадської ради міжнародних експертів. Навколо цих двох питань розгорілась дискусія, яка відбувається між головами фракцій і на закритих погоджувальних нарадах", - додав він.

Нагадаємо, раніше перший віце-спікер Ради Ірина Геращенко повідомляла, що Рада може прийняти законопроект про Антикорупційний суд у травні-червні.