ua en ru

Комітет Ради рекомендує призначити вибори в Кривому Розі на 28 лютого 2016

Комітет Ради рекомендує призначити вибори в Кривому Розі на 28 лютого 2016 Фото: ВРУ

Рекомендації стосуються лише виборів міського голови

Комітет Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування рекомендує призначити вибори в Кривому Розі на 28 лютого 2016 року. Про це журналістам повідомив голова комітету Сергій Власенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Комітет рекомендує Раді прийняти постанову (проект Постанови про призначення позачергових виборів Криворізького міського голови та депутатів Криворізької міської ради (28 лютого 2016 року) 3652, але лише в частині міського голови",- сказав Власенко та додав, що Комітет не підтримав рішення про призначення виборів міської ради, що пропонував відповідний проект постанови.

Нагадаємо, раніше Рада уже голосувала за проект закону про проведення позачергових виборів Криворізького міського голови 27 березня 2016 року, але так і не змогла призначити такі вибори.

Що стосується законодавчої ініціативи щодо відкликання депутатів місцевих рад, за словами Власенка, комітет не зміг ухвалити жодного з рішень. Відповідно це питання буде винесено на розгляд парламенту.