ua en ru

Комітет Ради розраховує на перегляд Кабміном прожиткового мінімуму

Комітет Ради розраховує на перегляд Кабміном прожиткового мінімуму Фото: комітет ВР рекомендує прискорити перегляд прожиткового мінімуму

У рекомендаціях уряду пропонується прискорити ухвалення проекту відповідної постанови

На засіданні Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення 20 квітня 2016 року були схвалені рекомендації про приведення прожиткового мінімуму в Україні у відповідність з сучасними потребами громадян. Про це повідомляє прес-служба комітету.

У рекомендаціях уряду пропонується прискорити ухвалення проекту постанови про затвердження наборів продуктів харчування, непродовольчих товарів і послуг для основних соціальних і демографічних груп населення і при підготовці проекту державного бюджету на 2017 рік забезпечити встановлення розміру прожиткового мінімуму на основі оновлених даних.


Крім того, пропонується активізувати роботу створеної при Мінсоцполітики Міжвідомчої робочої групи з удосконалення методології визначення розміру прожиткового мінімуму для прискорення підготовки законопроекту "Про внесення змін до Закону України "Про прожитковий мінімум" і внесення його на розгляд Верховної Ради України.

"Сподіваюся, що новий уряд, з урахуванням рекомендацій Комітету соцполітики, найближчим часом розробить новий порядок наборів продуктів харчування, непродовольчих товарів і послуг, який врахує сучасні потреби наших громадян. І на основі цього будуть змінені підходи до формування прожиткового мінімуму", - підкреслила голова комітету Людмила Денисова.

У свою чергу, присутній на засіданні міністр соціальної політики Андрій Рева підтвердив готовність Мінсоцполітики співпрацювати з профільним комітетом парламенту та народними депутатами України з усіх питань, зокрема, щодо перегляду прожиткового мінімуму з метою його збільшення.

Нагадаємо, попередній Кабінет міністрів анонсував підвищення соцстандарти для 14 млн українців з 1 травня 2016 року.